Oferta educațională an școlar 2022-2023
Clasa a IX-a, Forma de învățământ: zi, filiera: Tehnologică, Profil: Servicii
Denumire specializare/ Domeniul pregătirii de bază | Nr. clase | Nr. locuri |
Comerț | 1 | 24 |
Economic | 4 | 96 |
Turism și alimentație | 3 | 72 |
Scurtă descriere a specializărilor oferite de Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani
Tehnicianul în administrație – execută sarcini care implică planificarea, organizarea, monitorizarea, controlul și înregistrarea evenimentelor din administrația publică.
Tehnicianul în activități economice – analizează și valorifica oportunitățile mediului economic, promovează misiunea și valorile firmei. Întocmește, utilizează și analizează documente și informații financiar-contabile, înregistrează evenimente și tranzacții din activitatea economică utilizând programe informatice de contabilitate.
Tehnicianul în activități de comerț – este acea persoană care vinde/cumpără pe piață, dezvoltă legături cu parteneri externi, este un bun negociator și este capabil să evalueze produsele sau serviciile la adevărata lor calitate pentru a putea justifica prețurile. Are competențe cheie necesare unei bune comunicări, atât cu persoanele cu care intră în contact cât și în cadrul echipei de lucru, competențe de utilizare a softurilor specifice. Aplică tehnici de îmbunătățire a calității activității la locul de muncă.
Tehnicianul în gastronomie – supraveghează și coordonează desfășurarea activităților în bucătărie. Alături de activitățile specifice, tehnicianul în gastronomie valorifică competențele cheie de comunicare atât cu persoanele cu care intră în contact cât și în cadrul echipei de lucru. Aplică în mod continuu competențe de utilizare a softurilor specifice, tehnici de îmbunătățire a calității la locul de muncă, de lucru în echipă și de dezvoltare durabilă.
Tehnicianul în turism promovează și vinde programe și servicii turistice, planifică și organizează servicii turistice pentru clienți, comunică informații necesare acestora despre serviciile de cazare, masă, transport, agrement, acces la atracțiile din zonă. Rezolvă prompt solicitările și reclamațiile, în măsura competenței lor, oferă explicații privind contractul cadru și clauzele contractuale. Asistă turiștii care au aderat la oferta furnizorilor de servicii turistice, contribuie la asigurarea serviciilor contractate, acționează pentru îmbunătățirea programelor turistice.
Calendar admitere liceu, an școlar 2022-2023
4 – 11 iulie 2022
Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a.
4 – 11 iulie 2022
Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere; verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator.
14 iulie 2022
Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023; comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal; afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiu.
15 – 20 iulie 2022
Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
Conținutul dosarului de înscriere
· cerere de înscriere (se oferă și se completează în momentul depunerii dosarului);
· cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie certificată în conformitate cu originalul de către angajatul unității de învățământ investit cu astfel de competențe;
· adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII a (în original);
· foaia matricolă pentru clasele V – VIII – cu calculul mediei generale (în original);
· fișa medicală.