Noutati

Admitere clasa a IX-a, an școlar 2022-2023 – Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani

Oferta educațională an  școlar 2022-2023

Clasa a IX-a, Forma de învățământ: zi, filiera: Tehnologică, Profil: Servicii

Denumire specializare/  Domeniul pregătirii de bazăNr. claseNr. locuri
Comerț124
Economic496
Turism și alimentație372

Scurtă descriere a specializărilor oferite de Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani

Tehnicianul în administrație – execută sarcini care implică planificarea, organizarea, monitorizarea, controlul și înregistrarea evenimentelor din administrația publică.

 Tehnicianul în activități economice – analizează și valorifica oportunitățile mediului economic, promovează misiunea și valorile firmei. Întocmește, utilizează și analizează documente  și informații financiar-contabile, înregistrează evenimente și tranzacții din activitatea economică utilizând programe informatice de contabilitate.

 Tehnicianul în activități de comerț – este acea persoană care vinde/cumpără pe piață, dezvoltă legături cu parteneri externi, este un bun negociator și este capabil să evalueze produsele sau serviciile la adevărata lor calitate pentru a putea justifica prețurile. Are competențe cheie necesare unei bune comunicări, atât cu persoanele cu care intră în contact cât și în cadrul echipei de lucru, competențe de utilizare a softurilor specifice. Aplică tehnici de îmbunătățire a calității activității la locul de muncă.

 Tehnicianul în gastronomie – supraveghează și coordonează desfășurarea activităților în bucătărie. Alături de activitățile specifice, tehnicianul în gastronomie valorifică competențele cheie de comunicare atât cu persoanele cu care intră în contact cât și în cadrul echipei de lucru. Aplică în mod continuu competențe de utilizare a softurilor specifice, tehnici de îmbunătățire a calității la locul de muncă, de lucru în echipă și de dezvoltare durabilă.

Tehnicianul în turism promovează și vinde programe și servicii turistice, planifică și organizează servicii turistice pentru clienți, comunică informații necesare acestora despre serviciile de cazare, masă, transport, agrement, acces la atracțiile din zonă. Rezolvă prompt solicitările și reclamațiile, în măsura competenței lor, oferă   explicații privind contractul cadru și clauzele contractuale. Asistă turiștii care au aderat la oferta furnizorilor de servicii turistice, contribuie la    asigurarea serviciilor contractate, acționează pentru îmbunătățirea programelor turistice.

Calendar admitere liceu, an școlar 2022-2023

4 – 11 iulie 2022

            Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. 

4 – 11 iulie 2022

            Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere; verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator.

14 iulie 2022

            Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023; comunicarea  rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal; afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile  neocupate în unitățile de învățământul liceal din              județ/municipiu.

15 – 20 iulie 2022

            Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Conținutul dosarului de înscriere

· cerere de înscriere (se oferă și se completează în momentul depunerii dosarului);

· cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie certificată în conformitate cu originalul de către angajatul unității de învățământ investit cu astfel de competențe;

· adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII a (în original);

· foaia matricolă pentru clasele  V – VIII – cu calculul mediei generale (în original);

· fișa medicală.

Contact

Telefon: 0231584027
Fax: 0231584027
Email: economicbt@gmail.com

Adresa

Strada Bucovina nr.33 Botosani, Romania
Cod postal: 710213

Copyright Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botosani
Designed by: Mihai Cristian